Hou allereerst van jezelf – jij bent de belangrijkste in je leven
Deze blog is geplaatst op 02/02/2022

Vaak vergeten we in ons leven hoe belangrijk we zelf zijn en dat de connectie met onze zelfliefde voorafgaat aan steun of liefde die we aan een ander kunnen geven. We leren al vanaf dat we heel klein zijn om rekening te houden met anderen. Soms kan dit patroon zover doorschieten, dat we maar blijven geven en zo de verbinding met onszelf steeds verder kwijtraken. Zeker als we gedurende ons leven langdurig moeten zorgen voor anderen of ons werk veel van ons vraagt. Onze energie raakt op, omdat geven en ontvangen niet langer in balans zijn. Herinner je daarom één ding heel goed. Houd allereerst van jezelf, jij bent de belangrijkste in je leven. Dit is de sleutel in de verbinding tot alle andere lieve mensen om je heen. Harrie Jekkers schreef er een mooi lied over dat ik graag met je deel.

Harrie Jekkers – Ik hou van mij

 

Ik hou van .. mij hoor je nooit zingen ik hou van mij word nooit gezegd maar ik hou van mij’ ga ik toch zingen want ik hou van mij, van mij alleen en ik meen het echt Ik hou van mij want ik ben te vertrouwen ik hou van mij van mij kan ik op aan ik hou van mij op mij kan ik tenminste bouwen ik hou van mij en ik laat mij nooit meer gaan   Ik blijf bij mij en niet voor even ik blijf bij mij voor eeuwig en altijd ben zelfs bereid m’n leven voor mezelf te geven ik blijf bij mij totdat de dood mij scheidt  

Ik hou van jou’ zeg ik soms ook wel ik hou van jou schat en ik meen het echt’ maar ik hou van jou’ zeg ik alleen maar voor de spiegel zo komt ik hou van jou weer bij mezelf terecht   Ik hou van mij, van mij, van mij en van geen ander want ik ben verreweg de leukste die ik ken ik hoef mezelf zo nodig voor mij niet te veranderen ik hou van mij, mezelf gewoon zoals ik ben Want ik hou van jou betekent meestal schat hier heb je m’n problemen los maar op ik leef in een hel en verwacht van jou de hemel’ ja, jij geeft de hel weg dankjewel zeg rot lekker op

Dat hou van een ander, dat heb jij alleen maar nodig omdat je niet genoeg kan houden van jezelf hou van jou joh, maak de ander overbodig ware liefde, geloof me, begint altijd bij jezelf.   Want ik hou van jou is niet de sleutel tot de ander maar ik hou van mij al klinkt het bot en slecht want wie van zichzelf houdt die geeft pas echt iets kostbaars als hij ik hou van jou tegen een ander zegt.

 

© Liesbeth Burgers-Peerenboom